in English |

Yhteystiedot

info[at]tavinsulka.com
0400 899 280

Palveluajat

Melontakausi on koko avovesikausi, jopa huhtikuusta marraskuuhun asti.

Olemme auki kesä-, heinä-, elokuussa joka päivä klo 10-18, ja muulloin sopimuksen mukaan.

Melontavarusteiden kauppa on auki internetissä 24/7/365.

Ohjelma valikoima

Tourujoki

Kalasaari

Savutuvan Apaja

Palstonvuori

Korpilahti-JKL

Isojärven kansallispuisto

Pohjoinen reitti (Kyyjärvi-Saarijärvi-Laukaa-JKL)

Koillinen reitti (Konnevesi-Laukaa-JKL)

UNESCO-reitti (Petäjävesi-Jämsä-JKL)

Ivalojoki

Keiteleen reitti

Koskimelonta

Kanoottipoolo

Ohjelmat yrityksille

Tuomiojärven vesistön reitit

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan Jyväskylän kaupungin suunnittelemaa melontareitistöä. Täällä hetkellä Tourujoen alajuoksu on melontakelvoton ja kanootilla pääsy Jyväsjärvelle on erittäin vaikea. Jos mielessä on melonta siellä, katso Kalasaaren, Palstonvuoren tai Savutuvan Apajan ohjelmaselostuksia. Alvajärven saarelle merkitty laavu on vasta suunnittelupöydällä. Saaressa pesii lokkeja, joten pesintäaikana pyydämme välttämään aluetta.

Tuomiojärven vesistö

Tuomiojärven ympärimelonta on noin 7 km pitkä matka, joka kestää noin pari tuntia. Järven pohjoisosassa on mystinen saaristo ja suisto, johon veden korkeuksesta riippuen voi tehdä tutkimusretken. Täällä sijaitsee myös Jyväskylän Kauppalaisseuran kesäpaikka. Järven länsirantaa myötä voi vierailla Rautpohjan-lahdessa, joka on kuitenkin aika matala paikka. Lehtisaaressa Seurakunta järjestää toimintaa koko kesän aikana. Eeronlahti on muuttolintujen lepopaikka, vilkaimmillaan siis muuttoaikoina. Muuten kaislikossa asuskelee saukkoja ja rottia, joita voi tarkastella kiikkarilla. Vesistössä on useita kätköjä, joita voi etsiä ja löytää kanootista käsin. Tuomiojärven rannassa on monta yksityistontti. Toivomme, että Tavinsulan asiakkaana kunnioitat kotiväen yksityisyyden.

Tuomiojärveltä pääsee kätevästi Löylyjoen kautta Palokkajärvelle, ja siitä eteempäin Pappilanjoen kautta Alvajärvelle, Laahajoen kautta Korttajärvelle. Näin muodostuva reitistö riittää hyvinkin päiväksi.

Tourujoki, joka torstai klo 18

Tämä viehättävä ja vehreä vesireitti on yksi Jyväskylän suosituimmista vesiväylistä kesäaikaan. Omatoimisesti sen melomiseen menee noin kaksi tuntia. Tourujoen vesireittiä pääset ihastelemaan kanssamme kesäisin joka torstai klo 18.00 ohjatulla melontaretkellä. Retken alussa perehdytämme osallistujat lyhyesti välineistöön ja käymme läpi turvallisuusasiat. Sen jälkeen lähdemme liikkeelle ja melomme Löylyjoen kautta Palokkajärvelle ja edelleen Tourujoelle. Melontaretken aikana käymme läpi myös hieman melontatekniikkaa. Puolimatkassa retkeä rantaudumme lyhyesti jaloittelemaan ja nauttimaan virvokkeita. Retki sopii aloittelijoille ja perheille myös.

Ryhmäkoko: 1-20 hlö
Kesto: 2,5-3 tuntia
Tekninen vaativuustaso: helppo
Fyysinen vaativuustaso: helppo
Sovellttuu lapsiperheille, aloittelijoille, vähän harrastaneille
Hinta: 28 €/hlö (sis: välineistö, ohjaus, virvokkeet)